Majistral El Antiseptiği Hazırlama Kılavuzu Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020

Majistral El Antiseptiği Hazırlama Kılavuzu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Korona virüs (COVID-19) pandemisi sebebiyle el hijyeninin sağlanması ve bulaşın önlenmesi amacıyla el antiseptiği kullanımı önerilmektedir. DSÖ, el antiseptiği hazırlanmasına ilişkin majistral formülleri rehber yayımlayarak kullanıma sunmuştur.

Bu kılavuz Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne bağlı tüm sağlık tesislerinde ihtiyaç halinde majistral olarak el antiseptiği hazırlanması, kullanıma sunulması ve saklanması üzere düzenlenmiştir. Kılavuzda belirtilen formüller sağlık tesislerimizde acil durumlarda hastane eczacıları tarafından ve/veya gözetiminde personel tarafından hazırlanabilecektir.

Majistral El Antiseptiği hazırlama kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Majistral El Antiseptiği Hazırlama Kılavuzu.pdf