Koronavirüs Hastalığı İçin Kişisel Koruyucu Ekipmanların Doğru Kullanımı 2019 (COVID-19) Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020

COVID-19 virüsünün neden olduğu Koronavirus hastalığı 2019 (COVID-19) ilk olarak Aralık 2019’da Çin’in Wuhan şehrinde tespit edildi. 30 Ocak 2020’de DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktörü, mevcut salgının uluslararası endişe veren bir halk sağlığı acil durumu olduğunu açıkladı.

Bu belge, DSÖ’nün sağlık sektöründe ve toplumda, ayrıca kargolama süresi boyunca kişisel koruyucu ekipmanların (KKE) doğru kullanımına ilişkin önerilerini özetler; bu bağlamda KKE eldivenler, tıbbi maskeler, koruyucu gözlükler veya bir yüz koruyucu ve önlüklerin yanı sıra spesifik prosedürler, solunum filtreleri (yani N95 veya FFP2 standardı veya eşdeğeri) ve hastane önlüklerini (hospital apron) içerir.

Bu belge KKE’lerin dağıtımında ve yönetiminde yer alanların yanı sıra halk sağlığı yetkilileri ile sağlık sektörü ve toplumdaki bireyler için tasarlanmıştır ve KKE kullanımının en uygun olduğu zaman hakkında bilgi sağlamayı amaçlamaktadır.

DSÖ, yeni bilgiler geldikçe bu önerileri güncellemeye devam edecektir.

Koronavirüs Hastalığı İçin Kişisel Koruyucu Ekipmanların Doğru Kullanımı 2019 (COVID-19).pdf